Schouder/ Elleboog specialistenspreekuur

Goedkopere Snelle Doelmatige Kwalitatieve zorg door Multidisciplinaire aanpak

Reden om het spreekuur te bezoeken

•    Patiënten met klachten van de schouder of elleboog
•    Patiënten met schouder- of elleboogklachten waarbij de gewone behandeling niet goed of niet werkt
•    Patiënten met een trauma van de schouder of elleboog
•    Patiënten met een instabiliteit in het schoudergewricht;
•    Patiënten met klachten van de rotator cuff (scheur of ontsteking in de pezen)
•    Patiënten met onbegrepen schouder- of elleboogklachten
•    Schouderpatiënten met ontsteking en pijn die injecties nodig hebben
•    Patiënten die een second opinion willen met betrekking tot hun klachten.
•    Ter ondersteuning van de uw huisarts bij het diagnosticeren van uw klacht aan schouder of elleboog.

Doorverwijzing

Voor een afspraak op het spreekuur heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Afspraak

U kunt een afspraak maken bij “Fysiotherapie manuele therapie van Breestraat” 020 6629348. Wilt u duidelijk aangegeven dat het gaat om het specialisten spreekuur voor de schouder of elleboog.  U kunt ook een mail sturen naar spreekuur@fysiotherapievanbreestraat.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Voor het schouderspreekuur is het belangrijk dat er een recente röntgenfoto van uw schouder of een echo schouder beschikbaar is. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt u verzocht deze in samenspraak met uw huisarts te laten maken en op een CD-tje mee te nemen naar het spreekuur.

Meerdere vakgebieden

Bij ons specialistenspreekuur werken de orthopedisch chirurg en de sportfysiotherapeut/ manueel therapeut samen. Gezamenlijk onderzoeken zij uw klachten(en). Door de directe afstemming tussen de orthopedisch chirurg en sportfysiotherapeut/ manueel therapeut en in samenwerking met uw huisarts of  andere betrokken medisch specialisten, krijgt u een behandelplan op maat.

Waar moet u zijn?

Het specialistenspreekuur wordt gehouden bij Splash healthtclub Lijnbaansgracht 241 in Amsterdam. Komt u aub iets vroeger voor uw eerste bezoek. Als u zich namelijk meldt bij de balie zal u gevraagd worden een tweetal vragenlijsten in te vullen. Vult u deze a.u.b. in wij komen u bij de balie ophalen. Alhoewel wij proberen op tijd te werken kan het zijn dat wij een uitloop hebben. Ook als een klacht iets meer tijd kost willen wij de patiënt optimale kwaliteiten leveren. Dit neemt soms iets meer tijd en we wij vragen daarvoor uw begrip.

Het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 20-30 minuten. De sportfysiotherapeut/ manueel therapeut en/of orthopedisch chirurg neemt een volledig schouderonderzoek bij u af. Dat onderzoek start met een vraaggesprek over uw klachten en hij zal explicatie vragen wat uw hulpvraag is. Er wordt naar de functie gekeken van het gehele schouder arm complex en de klachten en pijn worden specifiek in kaart gebracht. De uitslag van het onderzoek wordt door de sportfysiotherapeut/ manueel therapeut en orthopedisch chirurg gezamenlijk besproken. Hun bevindingen worden aan uw uitgelegd en gezamenlijk wordt er een voorstel gedaan om uw klachten behandelen.

Verhinderd

Wanneer u onverwacht verhinderd bent wilt u dat dan zo spoedig mogelijk laten weten op nummer 020-6629348. Mocht de telefoon niet opgenomen worden spreekt u dan aub duidelijk uw boodschap in. U kunt ook een mail sturen naar spreekuur@fysiotherapievanbreestaat.nl

Vergoeding

De vergoeding van dit consult komt uit het basispakket. Dat betekent dat als uw nog niet door uw jaarlijks eigenrisico bent dat het consult (gedeeltelijk) zelf moet betalen. De kosten van dit spreekuur zijn afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar en liggen ongeveer tussen de € 150,– – € 200,–. De is ruim goedkoper dan consult bij een medisch specialist in het ziekenhuis en deze kosten moet u ook zelf betalen als u nog niet door uw eigen risico bent.

Voordelen op een rij

Geen lange wachttijden of wachtlijsten. U kunt vaak binnen 1 week terecht.
Multidisciplinaire aanpak
U gaat weg met een voor duidelijk aanpak van uw klacht en een behandelvoorstel.

U wordt geholpen door:

Dr S. Tulner traumatoloog/orthopedisch chirurg.

Benjamin Bos MSc. manueel therapeut (sport)fysiotherapeut.