Wat is arbeidsfysiotherapie?


De belasting door de werkzaamheden is de laatste decennia verandert en voornamelijk door de komst van de computer meer eenzijdig en statisch geworden. Meer dan driekwart van de Nederlanders doet zijn werk zittend en het gebrek aan variatie in houding en beweging zorgt gemakkelijk voor fysiek ongemak. Een fysiotherapeut wordt in zijn basisopleiding niet of nauwelijks geschoold in het kunnen inschatten of beïnvloeden van de werkgerelateerde belasting en arbeidsomstandigheden. Die scholing heeft de bedrijfs- of arbeidsfysiotherapeut wel, want deze heeft een aanvullende opleiding gedaan die specifiek hier op in gaat.


Voor welke klachten bezoek je de arbeidsfysiotherapeut?

De arbeidsfysiotherapeut is gespecialiseerd in alle klachten die gerelateerd zijn aan de werkzaamheden. De bekendste daarvan is waarschijnlijk RSI (al weer heel wat jaartjes KANS genoemd) en die zich vaak uit in hand- en armklachten en nekschouderproblematiek. de arbeidsfysiotherapeut werkt echter ook met klachten die ontstaan door veel tillen of lang staan.

Middels een intake worden de klachten in kaart gebracht en gekeken waar de belangrijkste knelpunten liggen. Middels gerichte adviezen en tips en ook werkplekinterventies, wordt er gezorgd dat de belasting door de werkzaamheden verlaagd wordt en waar mogelijk tot een niveau waar ze niet meer voor ongemak zorgen. Uiteraard is er ook aandacht voor de behandeling van de fysieke klachten en het verhogen van de belastbaarheid, er wordt echter breder gekeken dan alleen dat.


Binnen onze praktijk heeft Roel Wilbers de opleiding arbeidsfysiotherapeut afgerond. Roel werkt al sinds 2000 ook binnen bedrijven en past er werkplekken aan en geeft trainingen. Ook interventies op de werkvloer en werkplek zijn dus mogelijk. Voor meer informatie over de werkzaamheden van Roel binnen bedrijven, klik hier.


Een afspraak maken?

Meer dan welkom!
Dit kan snel en gemakkelijk via deze pagina!