Roel Wilbers

Roel Wilbers

Book Appointment

Roel Wilbers

 

Fysiotherapeut, manueel therapeut, arbeidsfysiotherapeut, behandelingen van stuitklachten en bij zwangerschap  

 

Mijn naam is Roel en ik woon samen met mijn dochter (2017) in Buitenveldert.

Ik ben redelijk breed georiënteerd in het leven en voornamelijk de mens als geheel fascineert me. Door de vele patiënten die ik behandeld heb sinds 1999, alles wat ik geleerd heb van talloze leraren op verschillende vlakken, gezien heb op mijn vele reizen in voornamelijk Azië en Zuid Amerika en het vrijwilligerswerk dat ik gedaan heb daar en in Nederland, is er een echte passie ontstaan voor ‘ons soort’. En heb ik daar mijn werk van mogen maken, want naast als fysiotherapeut bij Fysiotherapie van Breestraat in het Dufayhuis, ben ik ook regelmatig te vinden binnen bedrijven, hogescholen en bedrijven voor trainingen over o.a. mentale gezondheid, stressmanagement en optimale arbeidsomstandigheden.

 

Roel als therapeut

Na bovenstaande zal het je niet verbazen dat ik een er een holistische benadering op na houdt als therapeut. Na eerst me voornamelijk fysiek en mechanisch geschoold te hebben (manuele therapie, McKenzie, Mulligan en arbeidsfysiotherapie) en zo gewerkt te hebben in binnen- en buitenland, ben ik daarna de breedte in gegaan en me verdiept in het niet-mechanische met zaken als de oosterse geneeswijze, meditatie, reiki, holistic pulsing, ademwerk en energiewerk en daar ook de nodige opleidingen in gedaan.

De basis van mijn behandelingen blijft de fysio-manuele therapie, maar ik voeg graag de rest van mijn kennis en kunde toe aan de menukaart als daar behoefte aan is. In mijn visie is elke arts en therapeut slechts iemand die voorwaarden schept voor herstel, het genezen doet het lichaam zelf. Mijn taak is om samen met jou te achterhalen waarom het natuurlijke herstel niet plaats kan vinden en je een zetje de juiste richting op te geven. Dat kan letterlijk fysiek zijn, of door je klachten ‘te vertalen’ en uitleg te geven over waarom het lichaam zich meldt.  

 

Waarvoor kun je bij me terecht 

Als algemeen fysiotherapeut werk je met mechanische klachten in het gehele lichaam en als manueel therapeut heb ik een specialisatie voor klachten aan de wervelkolom zoals nek/hoofdpijn- en lage rugklachten en daarbinnen veel kennis over de behandeling van het bekken (ook rond zwangerschap) en stuitklachten. Ook werk ik veel met arbeidsgerelateerde klachten, van RSI/KANS tot aan stress en spanningsklachten. Mensen met ademproblematiek kunnen ook bij mij terecht.

Ik spreek vloeiend Nederlands, Engels en Duits en redelijk Spaans.  

 

Meest relevante opleidingen en cursussen

  • Fysiotherapie aan Hogeschool van Amsterdam(1999)
  • Manuele therapie bij Mulligan Concept (2005)
  • Arbeidsfysiotherapie aan Hogeschool Saxion (2007)
  • McKenzie A en B (2013-2014)
  • Mulligan Concept A – B – C – behandeling bekken (2009-2010)
  • Behandeling van stuitklachten/coccygodynie bij Rost Therapy (2018-2019)
  • Bekkenpijn bij zwangerschap bij Rost Therapy (2022)
  • Mindfulnesstraining bij mensen met chronische pijn of stress aan de Hogeschool Leiden (2014)
  • Gecertificeerd ademcoach bij Buteyko Clinic International en bij Annette Weers opleidingen (2021)

 

Een afspraak maken?

Dit kan snel en gemakkelijk via deze pagina! Hier kan ook een voorkeur voor een therapeut aangeven worden.
Je kunt Roel ook rechtstreeks mailen op roel@fysiotherapievanbreestraat.nl.

Roel is aanwezig op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag