Stuitklachten

Stuitklachten, ook wel coccygodynie genoemd, is een aandoening die voor veel ellende kan zorgen.

Zitten, opstaan uit zit en fietsen worden vaak erg pijnlijke bezigheden en ook toiletgang en geslachtsgemeenschap kunnen erg pijnlijk zijn. Zo kan pijn in de stuit zorgen voor sterke beperkingen in het dagelijks functioneren.

Stuitklachten kunnen ontstaan door meerdere redenen. Klassiek is de val op de billen, maar er zijn ook andere oorzaken mogelijk door bijvoorbeeld lang (verkeerd) zitten of een bevalling.

Meer informatie over stuitklachten, is te vinden op deze webpagina.


Wat is er te doen aan pijnklachten rond de stuit?

Ondanks dat ze regelmatig voorkomen, is er in de medische en paramedische wereld nog weinig bekend over wat er aan stuitklachten gedaan kan worden. De arts, fysiotherapeut en manueel therapeut leert in zijn of haar opleiding doorgaans dat het staartbeen ‘er zit’ en daar houdt het vaak mee op. Gelukkig is er steeds meer kennis over de diagnostiek en behandeling voorhanden. Vooralsnog wel nog bij erin gespecialiseerde behandelaars.

Stuitklachten kunnen vaak snel en pijnloos verholpen worden.


Binnen onze praktijk is Roel Wilbers de therapeut die zich gespecialiseerd heeft op stuitklachten. Ook heeft hij een expertise op het gebied van klachten tijdens en na de zwangerschap.


Een afspraak maken?

Meer dan welkom!
Dit kan snel en gemakkelijk via deze pagina!