Fysiotherapie tijdens of na de zwangerschap

Een kind ter wereld mogen brengen is een magisch proces. Het heeft echter ook een behoorlijke impact op zowel lichaam als geest. Zowel fysieke als hormonale veranderingen kunnen voor balansverstoringen zorgen en het is dan ook niet verwonderlijk dat de zwangerschap en bevalling vaak gepaard gaan met fysiek ongemak. Na de bevalling eist de toegenomen belasting vaak ook nog zijn tol, want tijd om in alle rust te herstellen, is er helaas niet.


Welke klachten zijn er voor en na de bevalling?

De klachten kunnen zich op vele manieren uiten. Denk hierbij aan:

Bekkenpijn

Lage rugklachten

Pijn rond het schaambeen

Stuitklachten

Verminderde stabiliteit
bij alledaagse activiteiten

Problemen bij lang lopen of staan

Moeite met omdraaien in bed

Klachten waarbij de fysiotherapeut vaak hulp kan bieden.

Zeker omdat de klachten nog wel eens wisselen van plek en intensiteit en soms zelfs weer even weg lijken te zijn, is het vaak moeilijk te bepalen of en wanneer een fysiobezoek nuttig is. Zijn er echter terugkerende of wisselende klachten uit bovenstaande lijst, of andere klachten aan de gewrichten of spieren die gerelateerd lijken of zijn aan de zwangerschap, neem gerust contact op om te kijken of we je ermee kunnen helpen. Door lichamelijke behandeling en ook geruststelling en adviezen kan vaak net even die ondersteuning geboden worden die zorgt voor verlichting van de klachten.

Wij werken nauw samen met de Verloskundigenpraktijk Vondelpark, dus de lijnen zijn kort als er specialistisch overleg nodig is.

Binnen onze praktijk is Roel Wilbers de therapeut die zich gespecialiseerd heeft op klachten tijdens en na de zwangerschap. Ook heeft hij een expertise op het gebied van stuitklachten.


Een afspraak maken?

Meer dan welkom!
Dit kan snel en gemakkelijk via deze pagina!