Hanke van der Borg

Hanke van der Borg

Book Appointment

Hanke van der Borg

Kinderfysiotherapeut, Sensorische informatieverwerkingstherapeut, Algemeen fysiotherapeut  

 

Mijn naam is Hanke van der Borg en ik woon sinds 2021 samen met mijn man en twee dochters (2017 en 2015) in Haarlem. In het dagelijks leven zijn we graag op pad als gezin, in de avonden hou ik ervan om leuke creaties te haken. Ik heb sinds 2022 veel plezier in mijn lessen in langebaan schaatsen. Het is leuk om motorisch iets nieuws te leren, dit geeft een connectie met de behandeling van kinderen.

Al vanaf het begin van de opleiding tot fysiotherapeut raakte ik geïnteresseerd in het behandelen van kinderen. Hun puurheid spreekt me enorm aan. Tegenwoordig zie ik als Kinderfysiotherapeut kinderen tussen de 0 en 18 jaar en heb zo dus een gevarieerde groep aan patiënten.

 

Hanke als therapeut

Ik werk al sinds mijn afstuderen bij de van Breestraat, maar heb ook ervaring opgedaan in de revalidatie. Door het werk op een school voor speciaal basisonderwijs heb ik veel kinderen met autisme en ADHD mogen zien. Ook heb ik veel gewerkt op een verpleegkundig tehuis met jonge, vaak zieke kinderen. Erg gevarieerd dus en dat vind ik zo heerlijk aan mijn werk als Kinderfysiotherapeut.

Ik heb extra affiniteit met kinderen met schrijfproblemen, kinderen met ALK (aanhoudende lichamelijke klachten) en Functioneel Neurologische Klachten (FNS), maar zie ook graag de jonge kindjes (van baby tot peuterleeftijd).

 

Waarvoor kun je bij me terecht 

Je kunt bij me terecht voor alles waar een kind voor naar de fysiotherapeut zou kunnen komen. Dit varieert van een motorische achterstand van baby tot schoolgaand kind, voorkeurshouding bij baby’s, orthopedische klachten, neurologische klachten of kinderen met een syndroom. Maar ook kinderen met chronische klachten (ALK), Functioneel Neurologische Stoornissen (FNS) en bijvoorbeeld kinderen met een spierziekte zijn indicatie voor Kinderfysiotherapie. Zie voor meer informatie Kinderfysiotherapie.

Verder zie ik kinderen met problemen in de Sensorische Informatiewerking (SI). Hier bekijk ik hoe de prikkelverwerking van een kind verloopt en als een kind of de omgeving daar problemen van ervaart, begeleid ik hoe hiermee om te gaan.

Uiteraard kun je bij twijfel altijd een afspraak maken voor een controle om te beoordelen of Kinderfysiotherapie wel of niet nodig is bij jouw kind.

Ik spreek vloeiend Nederlands en goed Engels.

 

Meest relevante opleidingen en cursussen

  • HBO Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (2006)

  • Master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht (2010)

  • Sensorische Informatieverwerking bij kinderen bij Anders Kijken naar Kinderen te Leiden (2019) Aanhoudende Lichamelijke Klachten bij het NPi (2023)

  • Functioneel Neurologische Stoornissen bij Fysiolinks (2023)

     

 

Een afspraak maken?

Dit kan snel en gemakkelijk via deze pagina! Hier kan ook een voorkeur voor een therapeut aangeven worden. Je kunt Hanke ook rechtstreeks mailen op hanke@fysiotherapievanbreestraat.nl.

Hanke is aanwezig op: maandag, woensdag en donderdag