Hanke van der Borg

Hanke van der Borg

Book Appointment

Hanke van der Borg

Kinderfysiotherapeut, sensorische informatieverwerkingstherapeut, algemeen fysiotherapeut  

 

Mijn naam is Hanke en ik woon sinds 2021 samen met mijn man en twee dochters (2017 en 2015) in Haarlem. In het dagelijks leven zijn we graag op pad als gezin en in de avonden hou ik ervan om leuke creaties te haken. Ik heb sinds 2022 ook veel plezier in mijn lessen in langebaan schaatsen en vindt het leuk om motorisch iets nieuws te leren, zeker ook omdat dit een connectie geeft met de behandeling van kinderen.

Al vanaf het begin van mijn opleiding tot fysiotherapeut raakte ik geïnteresseerd in het behandelen van kinderen. Hun puurheid spreekt me enorm aan. Tegenwoordig zie ik ze als kinderfysiotherapeut tussen de 0 en 18 jaar en heb zo dus een gevarieerde groep aan patiënten.  

 

Hanke als therapeut

Ik werk al sinds mijn afstuderen bij deze praktijk, maar heb ook ervaring opgedaan in de revalidatie. Door het werk op een basisschool voor speciaal onderwijs, heb ik veel kinderen met autisme en ADHD mogen zien. Daarnaast heb ik veel gewerkt op een verpleegkundig tehuis met jonge, vaak zieke kinderen. Ook hier dus veel variatie en dat is wat ik zo heerlijk vind aan mijn werk als kinderfysiotherapeut.  

 

Waarvoor kun je bij me terecht 

Je kunt bij me terecht voor alles waar een kind voor naar de fysiotherapeut zou kunnen komen. Dit varieert een motorische achterstanden, van baby tot schoolgaand kind, voorkeurshoudingen bij baby’s, orthopedische klachten, neurologische klachten of kinderen met een syndroom. Ook kinderen met chronische klachten (Aanhoudend Lichamelijke Klachten) en bijvoorbeeld kinderen met een spierziekte zijn indicatie voor Kinderfysiotherapie. Zie voor meer uitleg de pagina kinderfysiotherapie.

Verder zie ik kinderen met problemen in de Sensorische Informatiewerking (SI). Hier bekijk ik hoe de prikkelverwerking van een kind verloopt en wanneer een kind of de omgeving daar problemen van ervaart, begeleid ik hoe hiermee om te gaan. Verder heb ik een extra affiniteit voor kinderen met schrijfproblemen en de jonge kindjes (van baby tot peuterleeftijd). Uiteraard kun je bij twijfel altijd een afspraak maken voor een controle om te beoordelen of kinderfysiotherapie wel of niet nodig is bij jouw kind. Ik spreek vloeiend Nederlands en goed Engels.  

 

Meest relevante opleidingen en cursussen

  • Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (2006)
  • Master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht (2010)
  • Sensorische Informatieverwerking bij kinderen bij Anders Kijken naar Kinderen te Leiden (2019)
  • Aanhoudende Lichamelijke Klachten bij het NPi (2023)

 

Een afspraak maken?

Dit kan snel en gemakkelijk via deze pagina! Hier kan ook een voorkeur voor een therapeut aangeven worden. Je kunt Hanke ook rechtstreeks mailen op hanke@fysiotherapievanbreestraat.nl.

Hanke is aanwezig op: maandag, woensdag en donderdag