Rachèl Ozinga

Rachèl Ozinga

Book Appointment

Rachèl Ozinga

Fysiotherapeute, Longfysiotherapeute, Psychosomatisch fysiotherapeute i.o.

 

Mijn naam is Rachèl en sinds 2016 woonachtig in het fijne Amsterdam. Hier heb ik de bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam gevolgd. Na het succesvol afronden van de studie ben ik mijn droom achterna gegaan, namelijk: wonen en werken in Australië en Nieuw-Zeeland. Deze reis heeft mij verder doen ontwikkelen als persoon en als fysiotherapeut.

Tijdens de eerste jaren als fysiotherapeut ontbrak er iets voor mij in het behandelen van de mens en zijn complexiteit. Als aanvulling op mijn kennis en kunde besloot ik in 2021 mijzelf te gaan specialiseren tot psychosomatische fysiotherapeut. Deze specialisatie past goed bij als mens en geeft mij de energie en voldoening die ik zocht in het vak als fysiotherapeut.

Buiten het werk om houd ik me dan ook bezig met thema’s als persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en verbinding. Daarnaast ben ik dol op reizen en het ontdekken van nieuwe dingen, zowel in de wereld als in mijn eigen stad. Als ontspanning lees ik graag, beoefen ik yoga en ben ik regelmatig aan het hardlopen, zwemmen of fietsen. Mezelf uitdagen houdt mij scherp. Ik ben gestart met het trainen voor een triatlon. Door een verleden in de topsport en ervaring in een operaties en periodes van revalidatie, weet ik hoe lastig herstel kan zijn.  

 

 

Rachèl als therapeut

Als therapeut sta ik voor een integrale aanpak waarbij aandacht is voor verschillende leefgebieden zoals slaap, ontspanning, stress, ademhaling en lichamelijke beweging. Samenwerken staat voor mij centraal. Bijvoorbeeld met de huisarts, diëtist, praktijkondersteuner of psycholoog.

Als psychosomatische therapeut werk ik zowel vanuit de evidence based principes van Acceptance and Commiment Therapy (ACT) en Mindfulness als met en ervarings- en lichaam gerichte therapie. Samen met de cliënt kijk ik naar wat er nodig is om weer in balans te komen.

 

Waarvoor kun je bij mij terecht

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van langdurige pijn en vermoeidheidsklachten en in het geven van longfysiotherapie bij longaandoeningen en Long-Covid. Als therapeut werk ik samen met de Chronische pijnrevalidatie van Revalidatiecentrum Reade in Amsterdam.

Ook ben ik aangesloten bij het Longrevalidatie Netwerk van Amsterdam (LoRNA). Een netwerk van aangesloten fysio- en oefentherapeuten speciaal voor cliënten met longproblemen. Ik spreek vloeiend Nederlands en Engels.  

 

Meest relevante opleidingen

Master Psychosomatiek aan de Hogeschool van Utrecht (2024)

Longfysiotherapie bij COPD en longaandoeningen (2021)

(Chronische) pijn en vermoeidheid (2020)

Bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (2018)  

 

Een afspraak maken?

Dit kan snel en gemakkelijk via deze pagina! Hier kan ook een voorkeur voor een therapeut aangeven worden.

Voor een afspraak of vragen kan ook gebeld worden naar 020-6629348 of rechtstreeks gemaild worden via r.ozinga@fysiotherapievanbreestraat.nl

Rachèl is aanwezig op: dinsdag, woensdag en donderdag