De klik met de therapeut

oktober 12, 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Een vertrouwensrelatie tussen patiënt en therapeut is essentieel voor een succesvol behandeltraject.

Vertrouwen en kwetsbaarheid zijn sleutelwoorden tijdens een behandeling. Om je lichamelijk en geestelijk bloot te geven is er een goede behandelrelatie nodig. Zo vertellen Ariane Hagen en Mieke van Wijk (Psychosomatisch fysiotherapeuten en Master of Science docenten op de Hogeschool Utrecht) in het interview wat te lezen is op Blinkr.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij psychosomatische fysiotherapie staat het verband tussen tussen lichaam, geest en leefomgeving centraal. Het verminderen of verhelpen van klachten die samenhangen met stress, pijn of vermoeidheid is de kernkwaliteit van de psychosomatische fysiotherapeut. Juist tijdens deze behandelingen is de behandelrelatie enorm belangrijk. De behandelrelatie wordt ook wel therapeutische relatie genoemd. Deze bestaat uit: overeenstemming over de doelen, overeenstemming over de interventie en de kwaliteit van de persoonlijke band tussen patiënt en therapeut. Er is aangetoond dat een goede therapeutische relatie zorgt voor een beter behandelresultaat.

In onze praktijk hechten alle therapeuten grote waarde aan het opbouwen van een goede behandelrelatie. Hierbij nemen wij echt de tijd voor uw behandeling waarbij persoonlijke aandacht, empathie en luisteren naar uw persoonlijke verhaal kenmerkend zijn.

Wilt u een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten? Dan kan dit gemakkelijk en snel door hier te klikken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deel